oktober 19. beaivi 2021

Inga Juuso – Tribute konsert: Gratisbilletter til Sámi allaskuvlas studenter

I forbindelse med Samisk språkuke arrangeres Inga Juuso – Tribute konsert på Diehtosiida i Kautokeino fredag 29.10.21. Studenter ved Sámi allaskuvla får gratisbillett. Meld deg på før torsdag 28.10.21.

Fra 2000 til Inga Juusos bortgang i 2014 er det blitt gjort en rekke vokalopptak med Inga Juuso som frem til nå har ligget urørt. Opptakene viser hennes utrolige evne til å omfavne forskjellige musikkuttrykk uten å gi slipp på joiken som den bærende kraften og naturlige midtpunkt i musikken. 

Med tillatelse fra Inga Juusos familie er dette materialet nå blitt utviklet til albumet Inga Juuso – Tribute der Inga Juusos joik møter fløytistens Patrick Shaw Iversens musikk. Nå får vi høre den nye musikken, fremført av artister og musikere som alle har blitt inspirert av Inga Juuso. 

Inga Juuso var regnet som en av Sápmis største innen joik og en svært kunnskapsrik kulturbærer av samiske vokaltradisjoner - i hele Sápmi. Denne kunnskapen delte hun generøst gjennom ulike samarbeidsprosjekter i alt fra klassisk musikk til etnisk og jazz. 

Ingá-Máret Gaup-Juuso – joik, vokal
Patrick Shaw Iversen – fløyter, elektronikk
Roger Ludvigsen – gitar
Stein Austrud – keyboards
Peter Baden – elektronikk
Svein Schultz – bass
Rune Arnesen – trommer
David Solheim – lyd

Påmelding

Dersom du er student og ønsker gratisbillett, send e-post til diehtojuohkin@samas.no innen 28.10.21.

  • 20:00 Dørene åpnes
  • 21:00 Konsertstart
  • Lokalet er åpent til 00:00 etter konserten. 

Aldersgrense er 18 år.

Dersom du ikke er student, kan du kjøpe billett her. 

Arrangementet er et samarbeid mellom Samisk musikkfestival, Samisk høgskole og Sis-Finnmárkku studeanttaid ovttastus - SSO. Arrangementet er støttet av Sametinget.